Hans en Fosse 

Pitho Wutun, trainer

CrossFit Level 1 (CF-L1)
CrossFit Weightlifting
Fitness Trainer (Sportacademie Utrecht)

Pitho WutunMijn naam is Pitho Wutun. Ik ben bij Health Center De Schildkamp begonnen als stagiair. Een stage periode van 8 maanden was onderdeel van mijn opleiding aan de Sportacademie Utrecht. Tijdens deze opleiding heb ik ook mijn fitness trainer diploma behaald. Sinds augustus 2013 ben ik werkzaam bij het Health Center als fitness instructeur.

Inmiddels heb ik verschillende cursussen en workshops gevolgd, waaronder de workshop "TOP Kettlebell 1, 2 en 3" en eind maart 2014 ben ik geslaagd voor de cursus "CrossFit Level 1 Trainer".

Door mijn collega's ben ik in aanraking gekomen met CrossFit. Nadat ik mijn eerste WOD gedaan had, was ik al vrij snel verkocht. Het gevoel tijdens en na een WOD gaf mij een kick en ik wilde meer WODs gaan doen. En dus ben ik sinds september 2013 begonnen met CrossFit en train ik zelf 5 keer per week.

Wat mij erg aanspreekt in CrossFit is de uitgebreide ondersteuning voor je totale fitheid. Het is breed en algemeen en niet gericht op één specifieke situatie of toepassing. Dat is de fitheid die niet alleen in de sport, maar ook in het dagelijkse leven, op straat en in huis, de meeste voordelen biedt, omdat je met functionele bewegingen werkt. Met CrossFit ben je optimaal voorbereid op het onverwachte.

Wat ook goed om te weten is..... CrossFit is voor iedereen!