Hans en Fosse 

Hans van der Perk, eigenaar en hoofdtrainer

CrossFit Level 1 (CF-L1) TOP C Trainer (The Overload Principle)
CrossFit Level 2 (CF-L2) Mylogenics Activation / Release / Rehab
CrossFit Strongman Mylogenics Advanced
CrossFit Powerlifting Tom Bruijnen Olympisch Gewichthef Trainer
CrossFit Gymnastics  Ido Portal S&C
CrossFit Gymnastics Advanced Steve Maxwell S&C
CrossFit Mobility CRT/MSV Instructor
CrossFit Football Trainer Hormoonfactor
CrossFit Kettlebell Personal Hormonal Profiler
CrossFit Weightlifting Fitness Trainer A & B
CrossFit Weightlifting Advanced Pre & Postnatal Strength CEU Seminar
CrossFit Kids
CrossFit Endurance  
CrossFit Culinary Ninja  
CrossFit Defense  
CrossFit Competitor  
CrossFit Rowing  
CrossFit Striking  
CrossFit Scaling  
CrossFit Adaptive  
CrossFit Lesson Planning  
CrossFit Spot the Flaw  
CrossFit Anatomy  
CrossFit Scaling  
CrossFit Running  
CrossFit Masters  
CrossFit Anatomy  
CrossFit Online Judge Course ('14, '15, '16, '17)  

 

Hans-ankhh.nl-dennisvondutch-6516Mijn naam is Hans van der Perk en, als zwager/broer van Jaap en Thea, sinds de eerste plannen voor Health Center De Schildkamp betrokken bij de ontwikkeling hiervan. Mede hierdoor en geïnspireerd door Jaap ben ik 7 jaar geleden tot de conclusie gekomen dat ik als bedrijfseconoom mijn carrière switch wilde realiseren in de richting van voeding en beweging. Wat begon als een eerste opleiding voor Fitness Trainer A, heeft geleid tot vele opleidingen voor training, voeding en coaching, waarvan ik in 2013 TOP C en Mylogenics Advanced van The Overload Principle met succes heb afgerond. Daarnaast ben ik gestart met een opleiding voor orthomoleculair therapeut.

Maar hoe nu CrossFit? Tijdens een kettlebell opleiding in 2010 ben ik in contact gekomen met Dave Vonk en na een bezoek aan Mobilis Fitness en Fysio in Amsterdam vertelde hij me enthousiast over CrossFit en liet al zien wat hij daarmee deed. Ook gaf hij aan dat er in 2011 een opleiding in Enschede zou zijn voor CrossFit Level 1. Dat waren de eerste stappen voor mij binnen CrossFit en ik kan wel zeggen dat Dave mijn inspirator is geweest. Vanaf eind 2011 ben ik CrossFit gaan doen bij Mobilis CrossFit. Later ben ik dit ook gaan doen in Health Center De Schildkamp. En uiteindelijk heeft dit geleid tot de affiliate goedkeuring in februari 2013.

Om nog meer CrossFit kennis op te doen ben ik in 2012 naar Amerika geweest, heb diverse CrossFit boxen bezocht en ook de CrossFit Mobility opleiding gevolgd en als afsluiting van mijn reis de CrossFit Games bezocht. Geweldig!

Ook ben ik sinds 2012 als bestuurslid betrokken bij de Lowlands Throwdown, het CrossFit kampioenschap voor de Benelux.

Mijn insteek is om kennis te blijven vergaren en om deze kennis te delen om zo de algemene gezondheid van mensen te behouden en/of te verbeteren.

Wat daarin CrossFit zo mooi maakt, is de intrinsieke motivatie die ontstaat bij CrossFitters. Het inspireert individuen en ook is er een groepsversterkend effect. Iedereen is gelijk, geen ego’s, iedereen wil beter worden, maar niet ten koste van de ander. Het is juist mooi als een ander ook beter wordt. Aan dit alles hoop ik via CrossFit Asperen bij te kunnen dragen en dit ligt ook in lijn met de filosofie van Health Center De Schildkamp. Daarom geloven Jaap en ik ook in het versterkende effect van CrossFit Asperen voor Health Center De Schildkamp en vice versa.